نروژ چگونه به هدف صفر مرگهای جادهای دست یافت؟
- نروژ چگونه به هدف صفر مرگهای جادهای دست یافت؟
به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، اگرچه در کشورهایی نظیر ایالات متحده آمریکا و بریتانیا سوانح خیابانی امری طبیعی و غیر قابل اجتناب به حساب میآید، با این حال مقامات رسمی نروژ پس از دو دهه تلاش بیوقفه موفق شدند به هدف صفر مرگهای ناشی از تصادفات خیابانی دست یابند. از سال 2010 تا 2019، به طور میانگین در هر سال تعداد پنج تا هفت نفر از مردم اسلو پایتخت نروژ، جان خود را بر اثر تصادفات خیابانی از دست میدادند. در همان سال، نرخ مرگهای ناشی از تصادفات جادهای در شهرهایی از ایالات متحده آمریکا و بریتانیا با جمعیتی تقریباً برابر با اسلو، دو مرگهای جادهای پایتخت نروژ اعلام شد.
دولت نروژ در سال 1999 متعهد شد نرخ تصادفات خیابانی در اسلو را کاهش دهد و حتی به صفر برساند. مقامات رسمی از همان سال، با دقت بر اهداف خود متمرکز شدند و توانستند از سال 2014 تا 2018، نرخ تصادفات خیابانی را به طور قابل توجهی کاهش دهند. سرانجام در سال 2019، مقامات اسلو با موفقیت به هدف خود دست یافتند چرا که در تمام طول سال، هیچ شهروندی جان خود را بر اثر تصادف از دست نداد.
اسلو چگونه به هدف صفر مرگهای جادهای دست یافت؟
در سال 2015، جو سیاسی و اراده عمومی شهر اسلو در خصوص مرگهای ناشی از تصادفات جادهای به طور کامل تغییر یافت و سران شهر پس از مشورت با یکدیگر تصمیم گرفتند مالکیت اسلو را از خودروها پس گیرند و به شهروندان بدهند. کاهش قابل توجه تصادفات جادهای در سال 2015 باعث شد شهردار پایتخت نروژ، اهداف دیگری را نیز در پیش گیرد که از مهمترین آنها میتوان به کاهش ترافیک خودرو به یک سوم تا سال 2030، ترویج استفاده از دوچرخهسواری برای ترددهای داخل شهری تا سال 2025 و بستن کامل خیابانهای مرکز شهر به روی خودروها تا پایان 2019 اشاره کرد.
شهردار اسلو از سال 2002 اقدامات خود برای رسیدن به هدف صفر مرگهای ناشی از تصادفات جادهای را دنبال کرد و هم اینک، پایتخت نروژ یکی از ایمنترین شهرهای جهان برای کاربران جادهای به حساب میآید. از سوی دیگر، مقامات رسمی شهر در سال 2015 قول دادند با سرعت، دوچرخهسواری را در میان مردم ترویج و زیرساختهای مورد نیاز را ارتقا دهند. در ماه ژوئن 2016، شهردار اعلامیهای مبنی بر اتخاذ استانداردهای جادهای برای زیرساختهای دوچرخهسواری منتشر کرد و از اختصاص خیابانهای بسیاری از شهر به دوچرخهسواری و پیادهروی خبر داد. در واقع، شهردار با اقدام فوق میخواست مالکیت اسلو را از خودروها باز پس گیرد و در اختیار مردم قرار دهد که تا کنون در این زمینه نیز بسیار موفق عمل کرده است.
از سوی دیگر، تغییراتی که در سمتهای اداری و واگذاری مسولیتها به نهادهای مختلف صورت گرفت، باعث شد اقدامات مربوط به طراحی جادهها با سرعت بسیار بیشتری صورت گیرد. به عنوان مثال، دولت نروژ مسئولیت علائم کنترل ترافیک را از نیروهای امنیتی به مقامات محلی پنج کلانشهر، شامل اسلو، واگذار کرد. در این راستا، مقامات محلی پایتخت توانستند اقدامات کنترل ترافیکی مهم را که تا پیش از این، به سالها زمان نیاز داشت، تنها طی چند هفته اعمال کنند. طی مدت زمانی بسیار کوتاه، مسیرهای اتوبوس، دوچرخهسواری، تاکسیرانی و پیادهروی به طور کامل از هم جدا شد و در سال 2019، مسیرهای دوچرخهسواری در شهر به حدود 10 برابر رسید.
شهردار اسلو در تمام تغییراتی که در مسیرهای تردد شهر به وجود آورد، امینت جادهای را به خصوص برای کاربران آسیبپذیر به طور جدی مورد توجه قرار داد و در این راستا بسیار موفق عمل کرد. مسیرهای پیادهروی و دوچرخهسواری با دقت طراحی شد تا در نهایت در سال 2019، نرخ مرگهای ناشی از تصادفات جادهای به صفر رسید.